Η ομάδα ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ δημιούργησε μια ΝΕΑ διαδραστική παράσταση-εργαστήρι για τα μικρότερα παιδιά που έχει στόχο να βοηθήσει στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης των παιδιών.
Η παράσταση-εργαστήρι΄΄ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ… ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ!΄΄απευθύνεται στη τρυφερή ηλικία των  3 έως 8 χρονών με σκοπό  να ενισχύσει την βιωματική μάθηση των μικρών παιδιών.

Μια απολαυστική ιστορία γεμάτη ευαισθησία αλλά και χιουμορ,

ένα τρυφερό έργο εμπνευσμένο από το γνωστό παραμύθι “Η Τελεία” του Πίτερ Ρέινολντς.

 Μια σύνθετη παράσταση που ενθαρρύνει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν νέες δεξιότητες, να προσπαθούν κάθε φορά με το δικό τους τρόπο, να μαθαίνουν από τα εμπόδια που θα συναντήσουν στην προσπάθεια και να μην παραιτούνται. Να συνειδητοποιήσουν πως χρειάζεται πολλή εξάσκηση για να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

 Η αυτοαντίληψη και η αισθηση του ΄΄αξίζω και εγώ΄΄ διαμορφώνεται από την παιδική ηλικία και επεξεργάζεται από την αλληλεπίδραση του παιδιού  με τους φίλους του, το οικογενειακό του περιβάλλον κι αργότερα στη μικρή κοινωνία του σχολείου. Η αποδοχή  είναι σημαντική για την εξελιξη του παιδιού. 

 Η διαδραστική ιστορία βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν πως η εκτίμηση από τους άλλους για τον εαυτό τους δεν έρχεται από τις επιτυχίες τους αλλα από τις προσπάθειές τους! Έτσι το κάθε παιδί μπορεί να κατανοήσει την ξεχωριστή αξία του μέσα από την αξία κάθε προσπάθειας- και να ανθίσει χωρις να φοβάται  συνεχώς για τη γνώμη των αλλων .

Η ιστορία μας δείχνει επίσης πως πρέπει να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να δοκιμάζουμε νέες δεξιότητες ακόμα κι όταν πιστεύουμε πως χρειάζεται πολύ κόπο και χρόνο να το καταφέρουμε. 

Οι σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις, τονίζουν την καθοριστική σημασία των παιδικών χρόνων στη διαμόρφωση της προσωπικότητας. Το θέατρο με διάδραση  βοηθάει πολύ την επεξεργασία της συναισθηματικής νοημοσύνης κάθε παιδιού, ταυτίζεται με τους ήρωες και γίνεται αφορμή να εξελίσσει τις σκέψεις του και να επεξεργάζεται “δύσκολες” έννοιες μέσα από μια φανταστική ιστορία.

Η παράσταση μαζί με το εργαστήριο διαρκει συνολικα 70 λεπτα (χωρις διαλειμμα).

Στη ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ τα παιδια παρακολουθουν τη διαδραστικη παρασταση΄΄Μια Τελεια… Είναι μόνο η Αρχή!΄΄.

Στη ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ συμμετέχουν τα παιδια σε επιλεγμένες ασκήσεις-παιχνίδια εμπιστοσύνης και γνωριμίας. Σκοπός είναι να επικοινωνήσουν, να βοηθήσουν το ένα το άλλο,να γίνουν ομάδα.Με αφορμή το ελεύθερο σχέδιο στη ζωγραφική αναπτύσουν τη φαντασία και την δημιουργική τους σκέψη.

 Στη ΤΡΙΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ τα παιδια δημιουργούν μια ιστορία όλα μαζί μέσα από τις ζωγραφιές τους. Αλληλεπιδρούν,συνεργάζονται και καλούνται να αναπαραστήσουμε τις εικόνες που δημιούργησαν. Παίζουν ρόλους,κινούνται ελεύθερα υπό τον ήχο μουσικής και τραγουδούν. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε σε κάτι σε μια ομάδα μέσα από τη διαφορετικότητα μας. Δοκιμάζω,μαθαίνω,νιώθω τη χαρά της δημιουργίας.

  Η καλλιτεχνική δημιουργία έχει τη δύναμη να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση. Η σωστή ενθάρρυνση,η συνεργασία και ο αλληλοσεβασμός τονώνει την αυτοπεποίθηση του παιδιού.

 Το εργαστήρι της ομάδας ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ είναι αποτέλεσμα συνεργασίας, όπως κάθε χρόνο, με εξωτερικό συνεργάτη-παιδοψυχολόγο.

 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΄΄ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ… ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ!΄΄
Ο Πέρρυ, ο ήρωας της ιστορίας μας, δεν έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και συχνά τα παρατάει με την πρωτη δυσκολια.

Δεν μιλάει για τα προβλήματα του σε κανέναν, παρά μόνο στη κούκλα του, τον Πουκ. Μια μέρα αρχίζει να του απαντάει η κούκλα(!) και όλα αλλάζουν στη ζωή του. Μια έκθεση ζωγραφικής στο σχολείο, η δασκάλα του, αλλά και τα ίδια τα παιδιά-θεατές που θα γίνουν επισκέπτες της έκθεσης, θα τον βοηθήσουν να ανακαλύψει τη χαρά της δημιουργικής διαδικασίας μέσω της ζωγραφικής. Τώρα ο Πέρρυ θα βοηθήσει την νέα του φίλη και μαζί θα ανακαλύψουν τη χαρά που προσφέρει η υποστήριξη και η συνεργασία.

Από τις 15 Οκτωβρίου  κάθε Σάββατο στις 15.00 στο θέατρο Σταθμός,

Βίκτωρος Ουγκω 55,Αθηνα (Σταθμός Μεταξουργείου)

τηλ. ταμειου: 2105230267
Για ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων πατήστε εδώ.

Η παράσταση έχει την έγκριση αιγίδας και επιχορηγησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες – ομαδικές κρατήσεις ή προσκλήσεις σε επιλεγμένες ημερομηνίες,

Εύα Στυλάντερ,τηλ.: 210-8674657 / 210-8665144,
(Δευτέρα-Παρασκευή 9.30-14.30),
theatropol@otenet.gr

Επικοινωνία με την ομάδα:
Βασίλης Χατζηγιάννης, τηλ.: 210-3222075 / 694-6547814

oneirodrama7@gmail.com

www.oneirodrama.gr

Fb @Oneirodrama

insta Oneirodrama_official 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Βασίλης Παπαλαζάρου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μενιδιάτης

Σύμβουλος εργαστηρίου: Στέλλα Μουδάτσου(παιδοψυχολόγος)

Επιμέλεια-Σχεδιασμός εργαστηρίου: Χριστίνα Μουδάτσου

Στίχοι-Μουσική: Στέλλα Μουδάτσου

Ενορχήστρωση-Μουσική: Πάνος Δουκουμόπουλος

Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης

Καλλιτεχνική επιμέλεια-Οργάνωση παραστάσεων: Εύα Στυλάντερ

Ηθοποιοί: Βασίλης Παπαλαζάρου,Σταυρούλα Μελισσάνθη Μάκρα