Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί επιλέγουν το ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ για την ψυχαγωγία και την εκπαιδευση των παιδιών στο χώρο του σχολείου. Ακόμη και στη περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά το ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ παρουσίαζε τις παραστάσεις του ζωντανά με την άμεση διάδραση των παιδιών μέσω πλατφόρμας.

 Στον οικείο χώρο του σχολειου τους τα παιδια μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη θεατρική δραση, αποφεύγοντας τον κίνδυνο και το κόστος μεταφοράς. Τους δίνεται η ευκαιρία να κατανοήσουν πως το θέατρο μπορεί να λειτουργήσει  σε οποιοδήποτε χώρο-συνθήκη και αυτό που κυρίως χρειάζεται είναι φαντασία, δημιουργική σκέψη, ελευθερία και διάθεση να εκτεθείς και να  επικοινωνήσεις.

  Η συμμετοχή των παιδιών σε θεατρικές ομάδες έχει διαπιστωθεί ότι  βοηθά στη κοινωνικοποίηση τους  και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως το τραγούδι, ο χορός, ο λόγος, η γραφή.Τα παιδιά νιώθουν  ότι έχουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία κι αυτό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη ιδεών και ανταλλαγής απόψεων.

  Η θεατρική δράση γίνεται μια πολύτιμη κοινή εμπειρία για τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά ώστε να συζητήσουν και να αφομοιώσουν σημαντικά μηνύματα για την εξέλιξη τους.