Το ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ έχει μόνιμη και συνεχή συνεργασία με παιδοψυχολόγο και με εκπαιδευτικό ώστε η θεματολογία να σχετίζεται με τις καταστάσεις που βιώνουν τα παιδιά σήμερα.Εχουμε παρατηρησει οτι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί επιλέγουν θεατρικές παραστάσεις για να ασχοληθούν με θέματα όπως:

-Συναισθήματα - Συμπεριφορά, Ομαλή ένταξη στην ομάδα

-Κοινωνικοποίηση - Επικοινωνία

-Κατανόηση και Αποδοχή της Διαφορετικότητας

-Αναγνώριση - Κατανόηση - Διαχείριση Συναισθημάτων  

-Σχολικός Εκφοβισμός

-Οικολογική Συμπεριφορά

-Παραβατική Συμπεριφορά κ.α.

Η θεατρική παράσταση γίνεται ένα σημαντικό εργαλείο για τον εκπαιδευτικό που θέλει να εξελίξει το μάθημα και να εντάξει την παράσταση σε αυτό, βοηθώντας τους μαθητές να την κατανοήσουν περισσότερο  εμπειρικά.

 Η συμμετοχή των παιδιών στη θεατρική δράση λειτουργεί πολλές φορές θεραπευτικά και τα απελευθερώνει ώστε να εκφραστούν και να κατανοήσουν και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί καλύτερα τις αντιδράσεις τους.

 Γι αυτό το λόγο  επιλέγουμε κυρίως σύγχρονα παραμύθια που η προσέγγιση των ηρώων γίνεται πέρα από στερεοτυπικές  συμπεριφορές, 

με στόχο  να αντιληφθούν και να κατανοήσουν πρόσωπα και καταστάσεις στο εδώ και στο τώρα.

  Τα παιδιά, όπως και οι ενήλικες, χρειάζονται τη συμβολή της τέχνης για να πουν όλα εκείνα που αλλιώς θα έμεναν στη σιωπή. Νιώθουμε μεγάλη χαρά ως ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ όταν μαζί με τα παιδιά μοιραζόμαστε συναισθήματα όπως Αγάπη, Ευγνωμοσύνη, Κατανόηση, Αλληλεγγυη, Εμπιστοσυνη.